Yin Yoga
bij de Beweegruimte

Yin Yoga is een intense yogastijl die je leert diep te ontspannen: zowel geestelijk als lichamelijk. Yin Yoga legt de focus op het zelfherstellend vermogen van je lichaam door het mobieler en soepeler maken van je diepe bindweefsel.

Pilates bij de Beweegruimte

Alles over Yin Yoga

Yin Yoga is een intense yogastijl die je leert diep te ontspannen: zowel geestelijk als lichamelijk. Yin Yoga legt de focus op het zelfherstellend vermogen van je lichaam door het mobieler en soepeler maken van je diepe bindweefsel. Houdingen worden langer ingenomen, gemiddeld tussen de 2 en 5 minuten. Dan heb je tijd om je spieren volledig te ontspannen zodat je bindweefsel wordt “aangeraakt”. Je aandacht richt zich naar binnen, naar die plaatsen die om aandacht gaan vragen. Binnen jouw grenzen leer je te verzachten, leer je je over te geven aan de houding. Daardoor word je lichamelijk en geestelijk soepeler en meer ontspannen.

Yin Yoga bij de Beweegruimte

Yin Yoga is een heel rustige vorm van yoga. De les bestaat vooral uit zittende en liggende houdingen. Je verblijft zo’n 2 tot 5 minuten in een houding waarbij je je richt op het ontspannen van je spieren. Hierdoor wordt ook het bindweefsel op rek gebracht. Dit maakt dat zowel de spieren als het bindweefsel versoepelen. Op deze manier kun je spanning verminderen en blokkades opheffen. Samen met de ruimte die ontstaat op de energiebanen kan je energie weer gaan stromen. Je komt weer meer in balans.

Verschil yin yoga en andere soorten yoga

Er bestaan verschillende soorten yoga. Bij de meest voorkomende vormen draait het vooral om het aannemen en vasthouden van (ingewikkelde) poses (asana’s). Sommige mensen ervaren dit als een strijd omdat ze het perfect willen doen. Door het goed te willen doen en te veel op techniek te focussen, blijf je meer in je hoofd zitten. En daar zitten we al zoveel. Yin yoga is een afgeleide vorm van hatha yoga. Maar bij yin yoga blijf je 2 tot 5 minuten in een houding zitten of liggen. Dan krijg je meer ruimte in je gewrichten en bindweefsel en daardoor keer je haast als vanzelf meer naar binnen. Zo creëer je meteen ruimte in zowel je lijf als je hoofd en je hart. Tijdens de yin houdingen krijg je de gelegenheid om je gedachten en gevoelens te observeren. Het is eigenlijk een soort meditatie.

top
X