Anderhalve-meter-beleid de Beweegruimte

Triage & Richtlijn

Naar de adviezen vanuit RIVM en Beroepsverenigingen Paramedische Zorg mogen praktijken patiënten ontvangen mits zorg nodig is, de juiste voorzorgsmaatregelen getroffen zijn en beschermingsmaterialen kunnen worden ingezet. We volgen in de Beweegruimte de Triage en Richtlijn in het voorzien in een verantwoorde ontmoeting en of behandeling.

Geen ziekteverschijnselen

Het gaat in eerste instantie om het behandelen van patiënten zonder symptomen passend bij Corona en met een noodzaak voor zorg (bijv wanneer pijn en beperkingen persisteren ondanks advies op afstand), met uitzondering van kwetsbare groepen. Als bijvoorbeeld uit jouw medisch dossier blijkt dat jouw gezondheid een verhoogd risico geeft op een ernstig beloop van Corona dan zullen wij in een videoconsult of telefonisch met je bespreken of behandeling verantwoord is of beter nog even uitgesteld kan worden. Het kan zijn dat overleg met de huisarts of een specialist wordt ingezet.

Werkwijze

Een videoconsult heeft op dit moment de voorkeur. Deze bestaat uit een screening, intake en hersteladvies op maat. Indien klachten aanhouden en er onvoldoende herstel is, overleggen we met je met welke noodzaak en onder welke voorwaarden een bezoek aan de Beweegruimte en/of een fysieke behandeling mogelijk is.

Anderhalve meter in de Beweegruimte

In de Beweegruimte hebben wij diverse maatregelen getroffen om je op gepaste en verantwoorde wijze te ontvangen en te behandelen. Samen naleven van deze leefregels houdt ons allemaal gezond!

Afspraken

Wanneer een eerder geplande afspraak niet heeft kunnen plaatsvinden (16 maart- heden) en wel nodig is, neem dan alsjeblieft zelf contact op. Dit kan per telefoon of per mail. Je ontvangt dezelfde dag een reactie en kunt, in overleg en als nodig, op korte termijn terecht.

Zeg af bij ziekteverschijnselen

Wij verzoeken je vriendelijk om jouw afspraak af te zeggen indien je klachten ervaart aan longen en luchtwegen, koorts hebt niest, hoest en/of keelpijn hebt. Wij brengen gezien deze omstandigheden een last minute afmelding niet in rekening. Vertrouw bij deze afweging op gezond verstand en neem zelf gepaste verantwoordelijkheid.

Blijf gezond en graag tot ziens!
Team De Beweegruimte

top
X