Actuele informatie Coronavirus
bij de Beweegruimte

Het Coronavirus vraagt van ons allemaal om anders te bewegen. De Beweegruimte biedt de komende periode haar diensten op een aangepaste manier aan. Kijk hieronder voor alle informatie over hoe wij werken tijdens Corona: in de praktijk en met betrekking tot de trainingen.

de Beweegruimte

Manuele- en Fysiotherapie

We volgen de adviezen van de Rijksoverheid, RIVM en het KNGF (beroepsvereniging Fysiotherapie). Op dit moment weten we dat een deel van de besmettingen plaats vindt wanneer iemand nog geen klachten heeft. Dat betekent dat we niet meer kunnen screenen op beginnende ziekteverschijnselen en daarmee een te groot risico lopen het virus alsnog te verspreiden.

Dat heeft ons doen besluiten om geen fysieke behandelingen meer uit te voeren. Als beroepsgroep zien we dat we wel een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het verlichten van deze crisis door zoveel mogelijk mensen op de been te houden en o.a. huisartsen niet nog meer te belasten ten aanzien van hulpvragen over klachten aan het bewegingsapparaat. We bieden daarom wel e-consulten en geven adviezen, beweeginspiratie en coaching op afstand.

Bestaande klanten: met een Videoconsult vervangen we momenteel de fysieke behandeling. We nemen contact op met iedereen die een afspraak heeft staan.

Nieuwe klanten: als je nog niet eerder een afspraak hebt gehad voor Manuele- en Fysiotherapie maken we gebruik van een Videoconsult voor een eerste screening en overleg over vervolgstappen. Samen bekijken we hoe jij weer zo snel mogelijk kunt komen naar vrij bewegen zonder pijn en restricties.

Videoconsult

Maak je een afspraak voor een online consult, dan heb je een afspraak met je therapeut zoals je dat normaal ook hebt. Je fysio-manueeltherapeut zit voor je klaar, luistert naar je klachten en kijkt hoe jij weer zo snel mogelijk kunt komen naar vrij bewegen zonder pijn of restricties. Dit gaat door middel van beeldbellen: jij en je therapeut kunnen elkaar zien en horen.

Plan hier een afspraak voor een videoconsult

Pilates, Yoga en Topfitcircuit

Alle groepstrainingen zijn geannuleerd tot en met in ieder geval 6 april. Van bestaande strippenkaarten wordt de geldigheid verlengd en abonnementen zijn voor deze periode gepauzeerd.

Als alternatief bieden wij tijdelijk een abonnement met live videostreams zodat je de Pilates en Yin Yoga trainingen thuis kunt volgen. Kijk hier voor meer informatie.

Gezondheidsbevordering

Het vergroten van jouw gezondheid zorgt ervoor dat jouw immuunsysteem sterk is. Sterk om virussen waar mogelijk buiten de deur te houden en ook om binnengekomen virussen beter te kunnen bestrijden. Judith deelt momenteel online haar kennis vanuit de Salutogenese (=wetenschap over de bron van gezondheid) en Positieve Gezondheid.

Videoboodschap: Blije cellen maakt flexibel
Videoboodschap: Bewegen Beschermt

Psychotherapie voor kind & jeugd

Het Huis van Zuid volgt de adviezen van de Rijksoverheid, het RIVM en beroepsvereniging NFG. Inmiddels is bekend dat een deel van de besmettingen plaats vindt wanneer iemand nog geen klachten heeft. Dit betekent dat we met face-to-face contact een te groot risico lopen het virus alsnog te verspreiden. Voorlopig worden dan ook geen fysieke afspraken gepland. Op deze manier hoopt Het Huis van Zuid een bijdrage te leveren aan het verlichten van deze crisis door zoveel mogelijk mensen op de been te houden. De fysieke afspraken worden dan ook vervangen door videobellen. Juist in deze spannende en onzekere tijd is het belangrijk dat kinderen en jongeren de hulp krijgen die zij nodig hebben. Je kind kan dus nog steeds terecht, ook voor een intakegesprek. www.hethuisvanzuid.nl

Voeding- & leefstijlcoaching

In verband met de adviezen die het RIVM heeft opgesteld rondom het COVID-19 (Coronavirus) zullen alle consulten telefonisch of via videobellen plaatsvinden. Dit om het risico het virus verder te verspreiden zo klein mogelijk te houden. Het besteden van aandacht aan jouw voeding is juist nu van grote waarde. Als diëtist help ik om je voedingspatroon zo in te richten dat je er alles uit haalt om jouw lichaam gezond te houden. Door jouw voedingspatroon te optimaliseren kun je ervoor zorgen dat je fysiek én mentaal fit blijft. Tijdens het doorlopen van een persoonlijk coachtraject leer ik je welke voeding jouw lichaam nodig heeft voor de juiste energie en hoe je zonder veel moeite gezondheidswinst kunt behalen in jouw (thuis)situatie. www.maalplus.nl

Laatste update: 29 maart 2020: 17.00u
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

top

Inschrijven voor de nieuwsbrief
X