Bewust Bewegen
bij de Beweegruimte

Wil jij je lekker in je lijf voelen? En wil je trainen in een energieke groep? Dan is Pilates of Yin Yoga zeker iets voor jou!

Pilates en Yin Yoga bij de Beweegruimte

Pilates

Met Pilates train je het hele lichaam en laat je alle spieren hun eigen functie verbeteren en optimaliseren. Centraal staat de ultieme samenwerking van het lichaam en het brein en de balans in kracht, souplesse en controle.

Je brein en lijf in ontspannen afstemming met elkaar, nsync aan het werk, dat is de bedoeling achter deze oefeningen. Je ontwikkelt er je lijfgevoel mee, oefent in natuurlijk ademhalen, traint kracht en uithouding en daagt je brein uit met complexe beweegopdrachten.

In deze tijd waarin veel kennis voorhanden is, ‘weten’ we nu ook echt dat bewust bewegen veel effectiever is en meer duurzaam resultaat oplevert. Tijdens elke training ‘leert’ het brein en past zich aan. En dat werkt door, ook na de training!

Heb jij training nodig om je houding te verbeteren of blessures de baas te blijven? En wil je trainen in een energieke groep? Dan is Pilates in de Beweegruimte iets voor jou!

Lees verder over Pilates

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige vorm van Yoga en herstelt het lichaam van binnenuit. In je eigen tempo en op je eigen niveau rek je heel het lijf in verschillende posities.

Je gebruikt de ademhaling om het diepe bindweefsel, de fascia, rondom spieren en gewrichten te verruimen. Je lijf waarnemen maakt je ’wakkerder’. Ons bewustzijn vergroot zich erdoor. Brein en lijf komen in balans. En dan ontstaat rust en ruimte in jezelf.

Het levert je frisse energie op. Alsof je bent opgeladen. Dit heeft een positief effect op de gezondheid van de organen, het immuunsysteem en op je emotionele gesteldheid.

Lees verder over Yin Yoga

Bewegen met Pilates of Yin Yoga

Bij de Beweegruimte kun je zelf kiezen of je trainingen volgt van Pilates en/of Yin Yoga. Je kunt met dezelfde kaart of abonnement ook combineren. Zo kun je Yin Yoga en Pilates elkaar laten versterken, ze zijn namelijk zeer complementair.

Docenten

Judith Verbeek

Judith Verbeek

In 2003 werd mijn interesse gewekt voor Pilates en zag ik een veelbelovende combinatie van Manuele Therapie en de stabiliteitstrainingen volgens de Pilates methode. Ik heb in Kopenhagen mijn STOTT PILATES® Matwork opleiding gedaan en behaalde mijn examen met lof. Ik gaf mijn Pilates trainingen de laatste jaren in verschillende fysiotherapie praktijken.

Maud Versteeg

Maud Versteeg

Naast yang (beweging) heeft ieder mens behoefte aan yin (stilte/rust). Dat was wat ik 7 jaar geleden sterk heb ervaren bij een yoga-weekend. Ik werd gegrepen door de impact die yoga heeft. Dit zorgde ervoor dat ik een power-yoga opleiding ben gaan doen. Na deze yang-opleiding ben ik de yin-opleiding bij BIVAG gaan volgen en inmiddels succesvol afgerond.

Trainingstijden

DagTijdTrainingDocent
Maandag20.00 – 20.55 uurYin YogaMaud
Dinsdag19.30 – 20.25 uurPilatesJudith
Dinsdag20.35 – 21.30 uurPilatesJudith
Woensdag09.15 – 10.10 uurPilatesJudith
Woensdag10.30 – 11.25 uurPilatesJudith
Woensdag20.15 – 21.10 uurTopFit CircuitJudith
Donderdag18.45 – 19.40 uurEasyflow YogaMaud
Donderdag20.00 – 20.55 uurYin YogaMaud
Vrijdag09.15 – 10.10uurTopFit CircuitJudith

Elke eerste zaterdag van de maand:
– 09.00u EasyFlow Yoga
– 10.30u Yin Yoga

Tijdens schoolvakanties kunnen de trainingstijden wijzigen.

Tarieven

Onderstaande tarieven gelden voor zowel de Pilates en de Yin Yoga trainingen.

 • Abonnement (1x week trainen): € 9,50 per week
 • Abonnement (onbeperkt trainen): € 15,- per week
 • 10-rittenkaart (13-weken geldig): € 115,-
 • 10-strippenkaart (12 maanden geldig): € 135,-
 • Losse training: € 15,-
 • Introductie-aanbod (workshop basistechniek en 5 trainingen): € 75,-
Je kunt eenvoudig betalen d.m.v. iDeal of automatische incasso. Het abonnement heeft een minimale duur van 3 maanden. Kijk bij de veelgestelde vragen voor alle details.

Veel gestelde vragen

 • Hoe kan mij aanmelden?

  Je kunt je eenvoudig inschrijven via het formulier op deze pagina of een e-mail sturen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je aanmelding definitief te maken.

 • Hoe kan ik betalen

  Je kunt na aanmelding aangeven of je een rittenkaart, strippenkaart of abonnement wilt. Daarna ontvang je van ons een factuur die je kunt betalen d.m.v. iDeal of automatische incasso.

 • Wat moet ik aan tijdens de training en moet ik verder nog iets meenemen?

  Neem een handdoek mee voor op de mat. Alle benodigde materialen zijn ter plaatse aanwezig. Trek gemakkelijk zittende (sport-)kleding aan waarin je vrij kan bewegen. Zorg dat je het warm genoeg hebt en iets kan uittrekken als dat nodig mocht zijn. We trainen zonder schoenen aan op de mat. Sokken (eventueel met anti-slip) zijn aan te raden.

 • Kan ik ook trainen als ik lichamelijke klachten/blessures heb?

  De lessen zijn bij uitstek geschikt voor mensen met klachten aan hun bewegingsapparaat of langer durende blessures. De Pilates en Yoga methodes laat zich gemakkelijk aanpassen aan het individu, zodat iedereen binnen zijn of haar eigen mogelijkheden verantwoord en stap voor stap sterker kan worden.

 • Krijg ik de Pilates of Yoga trainingen vergoed van mijn zorgverzekeraar?

  De Pilates en Yoga trainingen zijn sportlessen en worden niet door je zorgverzekeraar vergoed. Sommige zorgverzekeraars vergoeden preventie. Je zou dan kunnen proberen om de kosten in te dienen.

Inschrijfformulier

Schrijf je hier vrijblijvend in. Twijfel je nog? Doe dan een gratis proefles.

Voornaam *

Achternaam *

Telefoon

E-mail *

Beweging *

Opmerkingen

*) Deze velden graag allemaal invullen.


Workshop Basistechniek Pilates

In deze workshop leer je op toegankelijke wijze meer over de anatomie en het optimale samenspel van spieren en hun aansturing. Doordat je de logica achter de oefeningen begrijpt train je meer bewust en wordt het trainen effectiever: Je brein ‘leert’ er elke keer van en past dat toe in jouw dagelijkse beweegpatronen.

Als fysiotherapeut zie ik dat vanuit het meer bewust bewegen iedereen op zijn of haar eigen niveau steeds weer kan blijven verdiepen en intensiveren. Dit zorgt ervoor dat Pilates interessant en ook speels blijft.

Deze workshop vindt elke laatste zondag van de maand plaats.

top