Bewust Bewegen
bij de Beweegruimte

Wil jij je lekker in je lijf voelen? En wil je trainen in een energieke groep? Dan is trainen bij de Beweegruimte zeker iets voor jou! Je kunt kiezen of je Pilates, Yoga of Circuittraining volgt. En je kunt ook combineren.

Pilates en Yoga bij de Beweegruimte

hide this Actuele informatie m.b.t. het Coronavirus vind je hier.

Pilates

Met Pilates train je het hele lichaam en laat je alle spieren hun eigen functie verbeteren en optimaliseren. Centraal staat de ultieme samenwerking van het lichaam en het brein en de balans in kracht, souplesse en controle. Heb jij training nodig om je houding te verbeteren of blessures de baas te blijven? En wil je trainen in een energieke groep? Dan is Pilates in de Beweegruimte iets voor jou! Lees meer over Pilates.

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige vorm van Yoga en herstelt het lichaam van binnenuit. In je eigen tempo en op je eigen niveau rek je heel het lijf in verschillende posities. Het levert je frisse energie op. Alsof je bent opgeladen. Dit heeft een positief effect op de gezondheid van de organen, het immuunsysteem en op je emotionele gesteldheid. Lees meer over Yin Yoga.

Buiten Boost TopFit

De Topfit circuit training lijkt een beetje op bootcamp en cross fit en is gericht op conditie, kracht en uithouding. Onder de begeleiding van een fysiotherapeut doe je oefeningen in het circuit, oefen je samen met het eigen gewicht en krijg je conditieopdrachten met de groep. Deze training is voor iedereen geschikt. Wil je graag op verantwoorde wijze en blessurepreventief conditie en kracht opbouwen? Kom dan naar een Topfit training!

Docenten

Maud Versteeg
Maud Versteeg

Naast yang (beweging) heeft ieder mens behoefte aan yin (stilte/rust). Dat was wat ik 7 jaar geleden sterk heb ervaren bij een yoga-weekend. Ik werd gegrepen door de impact die yoga heeft. Dit zorgde ervoor dat ik een power-yoga opleiding ben gaan doen. Na deze yang-opleiding ben ik de yin-opleiding bij BIVAG gaan volgen en inmiddels succesvol afgerond.

Judith Verbeek
Judith Verbeek

In 2003 werd mijn interesse gewekt voor Pilates en zag ik een veelbelovende combinatie van Manuele Therapie en de stabiliteitstrainingen volgens de Pilates methode. Ik heb in Kopenhagen mijn STOTT PILATES® Matwork opleiding gedaan en behaalde mijn examen met lof. Ik gaf mijn Pilates trainingen de laatste jaren in verschillende fysiotherapie praktijken.

Veel gestelde vragen

 • Hoe kan mij aanmelden?
  Klik op deze link om je vrijblijvend in te schrijven bij de Beweegruimte. Na aanmelding ontvang je een mail van Fitmanager om jouw account te bevestigen. De Beweegruimte maakt gebruik van Fitmanager voor aanmeldingen en betalingen van trainingen.
 • Hoe kan ik betalen
  Nadat je een account hebt gemaakt kun je via de Shop eenvoudig een strippenkaart of abonnement kopen. Kijk hier voor een overzicht van de kaarten en abonnementen. Betalen kan via iDeal of automatische incasso.
 • Wat moet ik aan tijdens de training en moet ik verder nog iets meenemen?
  Neem een handdoek mee voor op de mat. Alle benodigde materialen zijn ter plaatse aanwezig. Trek gemakkelijk zittende (sport-)kleding aan waarin je vrij kan bewegen. Zorg dat je het warm genoeg hebt en iets kan uittrekken als dat nodig mocht zijn. We trainen zonder schoenen aan op de mat. Sokken (eventueel met anti-slip) zijn aan te raden.
 • Kan ik ook trainen als ik lichamelijke klachten/blessures heb?
  De lessen zijn bij uitstek geschikt voor mensen met klachten aan hun bewegingsapparaat of langer durende blessures. De Pilates en Yoga methodes laat zich gemakkelijk aanpassen aan het individu, zodat iedereen binnen zijn of haar eigen mogelijkheden verantwoord en stap voor stap sterker kan worden.
 • Krijg ik de Pilates of Yoga trainingen vergoed van mijn zorgverzekeraar?
  De Pilates en Yoga trainingen zijn sportlessen en worden niet door je zorgverzekeraar vergoed. Sommige zorgverzekeraars vergoeden preventie. Je zou dan kunnen proberen om de kosten in te dienen.
 • Zijn er ook trainingen in de vakanties?
  De Beweegruimte is in 2019 gesloten in de volgende vakanties:
  – meivakantie van 22 april tot 6 mei (week 17 & 18)
  – zomervakantie van 20 juli tot 1 sept (week 30 t/m 35)
  – kerstvakantie van 21 dec tot 5 jan (week 52 & 1)

Workshop Basistechniek Pilates

In deze workshop leer je op toegankelijke wijze meer over de anatomie en het optimale samenspel van spieren en hun aansturing. Doordat je de logica achter de oefeningen begrijpt train je meer bewust en wordt het trainen effectiever: Je brein ‘leert’ er elke keer van en past dat toe in jouw dagelijkse beweegpatronen.

Als fysiotherapeut zie ik dat vanuit het meer bewust bewegen iedereen op zijn of haar eigen niveau steeds weer kan blijven verdiepen en intensiveren. Dit zorgt ervoor dat Pilates interessant en ook speels blijft.

Deze workshop vindt elke laatste zondag van de maand plaats.

top
X