oktober 2020

01okt11:0012:30ism MENS De Bilt: Workshop Mantelzorgen vanuit (jouw) Kracht11:00 - 12:30

Details

In samenwerking met MENS De Bilt geeft Judith Verbeek op donderdag 1 oktober de workshop Mantelzorgen vanuit (jouw) Kracht.

Je krijgt kennis en inzicht in hoe gezondheid ontstaat en we gaan direct praktisch aan de slag met het concept ‘Positieve Gezondheid’ en de kansen die voor het oprapen liggen om je gezondheid en veerkracht duurzaam te vergroten.

Veel mensen vinden dat ze gezond zijn wanneer ze geen lichamelijke klachten hebben of niet ziek zijn. Maar gezondheid is veel meer dan de afwezigheid van ziekte of ongemak! Het is veerkracht, je energiek voelen, het gevoel hebben dat je grip hebt, de dingen overziet, dat het leven zin heeft en dat jij jouw waarde toevoegt. Op die manier komt uit je gezond voelen het gevoel van gelukkig zijn voort. En dat kan dus ook in de aanwezigheid van een beperking of een ziekte zijn. Gezondheid is meer een middel om bij jouw gevoel van geluk en tevredenheid uit te komen: Vrij bewegen met plezier heeft alles te maken met het leven leven dat past bij jou.

WIST JE DAT…
Wist je bijvoorbeeld dat even bewegen voor het eten je gezonder maakt? En dat het onderbreken van zitten ieder half uur sneller effect heeft dan de sportschool? Wist je dat veel groente eten net als vasten en af en toe een koude douche nemen bij jouw design horen, als je maar weet hoe je dat moet doen (want als het je stress oplevert word je er juist minder gezond van!). Dat een juiste en regelmatige afwisseling tussen in- en ontspanning gedurende de dag je in het ritme brengt van flow, waarin herstel, groei en ontwikkeling plaatsvindt en direct de kwaliteit van slapen verbetert, blessures gemakkelijker kunnen herstellen en trainingseffecten groter zijn? En dat het oproepen van het gevoel van dankbaarheid coherentie in het systeem bevordert en jouw cellen zo hun werk goed kunnen doen en je op die manier weerbaarder bent?

Na deze workshop heb je (meer) inzicht en kennis in hoe gezondheid ontstaat en kan je bewust kiezen hoe gezond zijn past bij jou.

Locatie: De Beweegruimte
Datum & Tijd: Donderdag 1 Oktober 2020 | 11.00-12.30u

De workshop wordt gegeven door Judith Verbeek, zij is manueel- fysiotherapeut (master) en gezondheidsfacilitator.

Tijd

(Donderdag) 11:00 - 12:30

top
X