april 2020

10apr19:1520:45Workshop - Focus op Gezond & Geluk19:15 - 20:45

Details

HOE ONTSTAAN GEZONDHEID & GELUK?
Deze workshop vergroot direct jouw gezondheid en daarmee je gevoel van geluk!

KENNIS MET HUMOR
Op toegankelijke wijze en met een beetje humor neem ik je mee in hoe het design ‘mens’ werkt en welke omgeving daar het beste bij past. Je krijgt kennis en inzicht in hoe gezondheid ontstaat en we gaan direct praktisch aan de slag met het concept ‘Positieve Gezondheid’ en de kansen die voor het oprapen liggen om je gezondheid en veerkracht duurzaam te vergroten.

VEERKRACHT: GEEN DOEL MAAR EEN MIDDEL
Veel mensen vinden dat ze gezond zijn wanneer ze geen lichamelijke klachten hebben of niet ziek zijn. Maar gezondheid is veel meer dan de afwezigheid van ziekte of ongemak! Het is veerkracht, je energiek voelen, het gevoel hebben dat je grip hebt, de dingen overziet, dat het leven zin heeft en dat jij jouw waarde toevoegt. Op die manier komt uit je gezond voelen het gevoel van gelukkig zijn voort. En dat kan dus ook in de aanwezigheid van een beperking of een ziekte zijn. Gezondheid is meer een middel om bij jouw gevoel van geluk en tevredenheid uit te komen: Vrij bewegen met plezier heeft alles te maken met het leven leven dat past bij jou.

HOE MAAK JE BLIJE CELLEN?
Als jij jouw lijf de beweging, voedingsstoffen en mindset geeft die het verwacht, zijn jouw cellen blij en voel jij je energiek en veerkrachtig. Je kunt kiezen hoe dit past bij jou en ziet hoe eenvoudig het vergroten van je gezondheid vaak kan zijn.

WIST JE DAT…
Wist je bijvoorbeeld dat even bewegen voor het eten je gezonder maakt? En dat het onderbreken van zitten ieder half uur sneller effect heeft dan de sportschool? Wist je dat veel groente eten net als vasten en af en toe een koude douche nemen bij jouw design horen, als je maar weet hoe je dat moet doen (want als het je stress oplevert word je er juist minder gezond van!). Dat een juiste en regelmatige afwisseling tussen in- en ontspanning gedurende de dag je in het ritme brengt van flow, waarin herstel, groei en ontwikkeling plaatsvindt en direct de kwaliteit van slapen verbetert, blessures gemakkelijker kunnen herstellen en trainingseffecten groter zijn? En dat het oproepen van het gevoel van dankbaarheid jouw cellen blij maakt zodat ze hun werk beter doen en je op die manier weerbaarder bent?

BENIEUWD?
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected].

Locatie: De Beweegruimte
Datum & Tijd: Vrijdag 10 april | 19.15-20.45u
Deelnemers: Max 12 personen

De workshop wordt gegeven door Judith Verbeek, zij is manueel- fysiotherapeut (master) en gezondheidsfacilitator.

Tijd

(Vrijdag) 19:15 - 20:45

top
X