Je bent een ecosysteem: alles werkt met alles samen in jou!

Pijn heeft een gerichte en zeer belangrijke functie: Wanneer we gewond zijn zorgt pijn er bijvoorbeeld voor dat we het wondje even wat met rust laten en niet belasten, opdat reparatiewerkzaamheden goed en zorgvuldig kunnen worden uitgevoerd.

Wanneer pijn langer aanhoudt is het belangrijk om te snappen hoe pijn werkt. Dit bewustzijn en begrip zorgen ervoor dat je je ondersteunend kunt gedragen aan het weer tot rust komen jouw hele systeem en dat pijn niet geactiveerd blijft.

In dit filmpje van NOIgroup wordt helder uitgelegd hoe prachtig al onze systemen met elkaar samenwerken, we zijn geen zak met losse onderdelen maar een oneindig intelligent ecosysteem!

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

We spammen niet maar sturen je af en toe interessante informatie. En je kunt je op elk moment weer afmelden.

Nog meer inspiratie

Manuele therapie gevaarlijk? Nee (met nuance)

Manuele therapie als interventie wordt nogal eens geassocieerd met risico’s en gevaren op schade van bloedvaten als gevolg van manipulaties, in het bijzonder van de nek- en halswervelkolom. Dit betreft

Daarom. De paradox van gezondheid en ziekte  

 ‘Vrij bewegen met plezier’ – dat is de bedoeling en de missie in de Beweegruimte. Vanuit verbinding met jezelf en van daaruit verbonden met anderen om je heen. Een mens kan