Positieve Gezondheid

Wat zet jou in gang? In welke beweging voel jij je vrij?
Grote kans dat dat de beweging is waarin jouw wilskracht ligt!

En bewegen vanuit vrije wilskracht geeft het gevoel dat het als vanzelf gaat: brein, hart en lijf werken dan samen. Je voegt het jouwe toe en ziet dat jouw omgeving hier blij van wordt.

Betekenis- en zinvol leven is de grootste gezondmaker gebleken die er is!

En toch lijken we soms geen toegang toe te hebben. Alsof we ervoor in slaap gevallen zijn. De externe norm leidt af.

Er is een verhaal over hoe ze olifanten temmen. Ze nemen een baby-olifant en binden hem met een dik touw of een ketting aan een boom. Het dier wil natuurlijk weg en rukt en trekt, maar het kan niet wegkomen. Na lange tijd verzet, leert de olifant accepteren dat het niet mogelijk is om weg te komen. Hij probeert het niet eens meer.

Als de olifant groot is zou hij makkelijk het touw kunnen stuk trekken of de boom ontwortelen. Maar de volwassen olifant  ‘weet’ dat proberen te ontsnappen geen zin heeft. Dus kan men hem met een dun touw aan een klein paaltje vastmaken en hij blijft staan. Het is zijn eigen geloof en niet de feitelijke omstandigheden die hem tegenhouden.

Ga na bij jezelf: Ben jij die vrije beweging of heb je je neergelegd bij dat jij je moet aanpassen aan de knellende omstandigheden? En belangrijker: welke WIL je zijn?

Het antwoord brengt je bij jouw vitale gevoel en de ervaring van gezondheid!

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

We spammen niet maar sturen je af en toe interessante informatie. En je kunt je op elk moment weer afmelden.

Nog meer inspiratie

Manuele therapie gevaarlijk? Nee (met nuance)

Manuele therapie als interventie wordt nogal eens geassocieerd met risico’s en gevaren op schade van bloedvaten als gevolg van manipulaties, in het bijzonder van de nek- en halswervelkolom. Dit betreft

Daarom. De paradox van gezondheid en ziekte  

 ‘Vrij bewegen met plezier’ – dat is de bedoeling en de missie in de Beweegruimte. Vanuit verbinding met jezelf en van daaruit verbonden met anderen om je heen. Een mens kan