Specialisatie Hoofd – Hals – Kaak

Als manueel therapeut specialiseer ik mij met de CRAFTA opleiding op het gebied van hoofd, hals, nek en kaak. Denk aan klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn (al dan niet in combinatie met migraine), kaakpijn, nekpijn, duizeligheid, oorpijn, tandpijn.

Het hoofd, de kaken, de nek en de schoudergordel staan als het om bewegen gaat in nauwe verbinding met elkaar. Klachten in het ene systeem bekijk ik dus in relatie tot de andere systemen.

Kinderen met hoofdpijn is een aparte groep hierin. Er is dan altijd samenwerking met een kinderfysiotherapeut omdat deze de specialist is op het gebied van de groei en ontwikkeling van het kind.

In dit filmpje wordt helder uitgelegd wat een CRAFTA therapeut doet en voor welke klachten je bij uitstek terecht kunt.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

We spammen niet maar sturen je af en toe interessante informatie. En je kunt je op elk moment weer afmelden.

Nog meer inspiratie

Manuele therapie gevaarlijk? Nee (met nuance)

Manuele therapie als interventie wordt nogal eens geassocieerd met risico’s en gevaren op schade van bloedvaten als gevolg van manipulaties, in het bijzonder van de nek- en halswervelkolom. Dit betreft

Daarom. De paradox van gezondheid en ziekte  

 ‘Vrij bewegen met plezier’ – dat is de bedoeling en de missie in de Beweegruimte. Vanuit verbinding met jezelf en van daaruit verbonden met anderen om je heen. Een mens kan