Bewegingstherapie (PMT) Michael Taen

Psychomotorische therapie (PMT) voor kinderen, jongeren en volwassenen. PMT is een therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van sport en spel. Op deze manier leer je door te doen en te ervaren.

Leren door te doen en te ervaren

Bij Bewegingstherapie ofwel Psychomotorische Therapie (PMT) wordt gebruik gemaakt van sport en spel. Op deze manier leer je door te doen en te ervaren.

Dit is bijvoorbeeld prettig voor kinderen en jongeren die het moeilijk vinden om te praten over hetgeen ze lastig vinden. Denk hierbij aan: boosheid, spanningen, omgaan met emoties, faalangst, sociale vaardigheden, assertiviteit, zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Door middel van oefeningen krijg je inzicht in eigen denken, voelen en handelen en kan er nieuw gedrag en/of vaardigheden worden aangeleerd. De therapie wordt helemaal afgestemd op jouw hulpvraag.

De therapie wordt gegeven in de beweegruimte in de Bilt. Het kan soms voor kinderen beter zijn om aan het probleem te werken waar het probleem zich voor doet. Dit kan doormiddel van psychomotorische therapie op school of thuis. Dit moet dan afgestemd worden met de school en de leraren. 

Michael Taen - Psychomotorisch Therapeut ​

Ik ben Michael Taen. Sinds ik in 2013 mijn diploma behaalde als psychomotorisch therapeut geef ik therapie aan kinderen, jongeren en jong volwassenen.

Mede door mijn ervaring met vechtsport heb ik een passie ontwikkeld voor alles wat met weerbaarheid heeft te maken.

Ik vind het belangrijk dat je je ontwikkeld door te ervaren. Dus niet alleen praten, maar vooral veel doen!

Gratis intakegesprek van 30 minuten.
Laat je gegevens achter en ik neem contact op

Reviews en ervaringen

"Michael is flexibel, geduldig, capabel en een fijne vent om mee te werken. Hij brengt een portie sportieve mannenenergie mee waardoor therapie ook voor jongens niet zijig maar gewoon fun wordt. Mijn zoon van 17 jaar met autisme en ADHD kwam bij Michael met hyperventilatie en gevoelens van derealisatie en angst. Binnen een paar maanden leerde Michael hem hiermee om te gaan. Het gaf mijn zoon veel zelfvertrouwen te ontdekken dat hij zelf de regie had om de neerwaartse spiraal te doorbreken."
Moeder (49) uit Utrecht
"Michael heeft een serieuze aanpak met juiste humor en lichtheid. Hij bouwt echt aan een band en breidt dan zijn aanpak uit. Sterk in de structuur, het vertrouwen geven, met goede afweging van uitdaging en ontspanning. Michael leest ons kind en denkt met ons mee, een perspectief dat vervolgens in samenwerking verrijkt."
Jurgen & Sofie
"Michael is een ervaren PMT-er met veel kennis van autisme. Hij biedt tijdens de begeleiding voorspelbaarheid en structuur en werkt op een speelse manier aan de persoonlijke doelen van onze 6 jarige zoon (bijvoorbeeld jas & schoenen opruimen, zelfstandig spelen op eigen kamer, omgaan met emoties en samen spelen met zusje). Michael heeft een rustige uitstraling en door zijn creativiteit kan hij snel contact maken met onze zoon tijdens boze momenten. Voor ons als ouders is hij prettig in de omgang, staat open voor al onze vragen en biedt vele praktische tips voor een fijner gezinsleven."
Yvonne & Friso

Contact met Michael

E-mail

info@ontwikkelinginbeweging.com

Telefoon

06 - 39 81 45 79​

Website

www.ontwikkelinginbeweging.nl