Gespecialiseerde Manuele Therapie Judith Verbeek

Als fysio- & manueeltherapeut bied ik een gespecialiseerde aanpak van rug- en nekklachten en hoofd-, kaak-, nek- en aangezichtspijn. 

manueel-therapeut Judith Verbeek

Brede blik

Ik kijk vanuit een brede blik naar mensen. Wanneer bewegen knelt zoom ik met je in op het niveau van de gewrichten, spieren en soms ook de zenuwen. Erna zoomen we ook weer uit om te kijken wat jouw lijf nodig heeft om te herstellen en weer (pijn-)vrij te bewegen.

Jouw verhaal

Jij brengt jouw verhaal in, ik breng mijn praktijkervaring in en de meest accurate kennis van dit moment. In gemakkelijke en beeldende taal neem ik je mee in wat het is (diagnose), hoe lang het kan duren (prognose) en wat er aan gedaan kan worden (interventie). 

Holistische visie

Vanuit een holistische visie werk ik altijd op twee sporen: de aanwezige symptomen verminderen én de bron aanpakken. Ik sta voor een duurzaam resultaat. Dit vraagt tijd en aandacht van ons beide. Elk consult duurt daarom 45 minuten.

‘’De oorzaak opzoeken en aanpakken zodat de balans in het gehele lichaam terugkomt en kan herstellen, dat is waar het om gaat!’’

Even voorstellen: Judith Verbeek

Als master manueel-therapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van uiteenlopende acute- en chronisch fysieke klachten. 

Ik heb me de afgelopen 20 jaar verdiept en gespecialiseerd op het gebied van de wervelkolom, het centrale zenuwstelsel, kaak-hals-aangezichtstherapie (Crafta) en Extended Scope Fysiotherapie. 

Daarnaast heb ik me verbreed op het gebied van chronische pijnrevalidatie, Positieve Gezondheid en STOTT-Pilates. Mijn specialisatie is uniek in de omgeving van De Bilt-Bilthoven en Utrecht.

Wannneer ben je bij mij aan het juiste adres?

De klachten die ik als manueel-therapeut behandel zijn erg divers. Als specialist zie ik vooral mensen met klachten van rug (soms met beenpijn), heup (lies), ribben, de schoudergordel, nek (soms met armpijn), hoofdpijn, migraine en kaakpijn.

Wanneer pijn langer duurt of zelfs ‘chronisch’ wordt is mijn behandeling gericht op het omkeren van het achterliggend mechanisme, zodat het lichaam zichzelf weer op een juiste manier kan reguleren, uit de stress-modus komt en zich weer kan herstellen. Niet altijd eenvoudig, maar nieuwe kennis biedt goede mogelijkheden.

Wanneer ik denk dat je bij mij niet op het juiste adres bent en meer gebaat bent bij een andersoortige therapie, leg ik dit aan je voor en bekijken we samen de opties van een alternatief.

Ik help vooral volwassenen die:

‘’Vooral voor mensen die soms al van alles hebben geprobeerd, gemotiveerd zijn en op zoek zijn naar een meer holistische aanpak en naar een manueel therapeut die kijkt naar de mens als een geheel.’’

Tarieven

Ik sta voor een duurzaam resultaat. Dit vraagt tijd en aandacht van ons beide. Elk consult duurt daarom 45 minuten.

Ik werk bewust contract vrij. Zie de veelgestelde vragen voor meer informatie en wat dit voor jou betekent.

Screening, intake & onderzoek

Om een duidelijk beeld van je klachten en de herstelmogelijkheden te krijgen bestaat de eerste afspraak uit een uitgebreide intake bestaande uit een anamnese (gesprek) en onderzoek. Dit vormt de basis voor jouw behandelmethode.

€ 55,-

Behandeling Manuele Therapie

De effecten van een behandeling manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de beweging en pijnvermindering. Hiernaast krijg je goede oefeninstructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

€ 55,-

Waarderingen van klanten

5/5

Super fijne communicatie en behandeling. Met humor, kennis en doelgerichte aanpak helpt Judith je zo dat je zo snel mogelijk weer zonder haar verder kan.

5/5

Na drie jaar van alles geprobeerd te hebben vond ik hier de remedie voor mijn rugklachten; manueel therapie in combinatie met STOTT pilates. Ik ben nu 95% klachtenvrij en dat is 100% goud waard voor mij.

5/5

Judith is heel goed in haar vak. Ze kan goed luisteren en geeft nuttige tips en oefeningen. Ook combineert ze vaak je lichaam&geest, waardoor je mooie inzichten opdoet.

5/5

Voor het eerst een behandelaar die echt luistert, de tijd neemt, goed uitlegt hoe problemen vermoedelijk ontstaan zijn en andere oefeningen gaf dan de gebruikelijke.

Maak een afspraak

E-mail

judith@debeweegruimte.nl

Telefoon

030 - 8200 290

Adres

Molenkamp 62 - de Bilt

Of gebruik het contactformulier:

Laat je inspireren

Positief Gezond Basiscursus – Waarom wachten op klachten?

Leer hoe jij jouw gezondheidsmeter in het groen zet! Wist jij dat jouw lijf een eigen herstel-, vernieuw- en regulatiemodus heeft? Hiermee lost het niet alleen klachten voor je...

Lees verder

Meer Beweegruimte in nek en schouders

In deze vlog leg ik je de reden uit van gespannen spieren en hoe je ze kunt bevrijden van hun (langdurige) spanning. Ik laat praktische oefeningen zien voor een...

Lees verder

Dit zijn de schuifjes van jouw gezondheid!

Ons lichaam heeft het vermogen om zichzelf te reguleren en te herstellen. Het immuunsysteem (IS) speelt een grote rol in dit proces van zelfregulatie. Wanneer er (te) vaak of...

Lees verder

Veelgestelde vragen

Contractvrij werken houdt in dat ik geen contracten heb afgesloten met zorgverzekeraars. Dit houdt in dat je persoonlijk een rekening ontvangt. De behandelingen worden afhankelijk van jouw zorgverzekeringspakket (voor het grootste deel) vergoed. In jouw polisvoorwaarden kunt je hier alles over vinden. Door het contractvrij werken zijn de administratieve lasten lager en is er meer ruimte voor jouw behandeling.

Na de behandeling ontvang je van ons de rekening. Deze betaal je zelf aan De Beweegruimte. Vervolgens kan deze worden gedeclareerd bij jouw zorgverzekeraar. Afhankelijk van de gekozen basis- en aanvullende verzekering krijg je meestal 75-100% van de behandeling vergoed. Kijk in jouw polisvoorwaarden wat de mogelijkheden zijn voor vergoeding of kijk op deze pagina.

Het wel of niet aangaan van contracten met zorgverzekeraars staat los van de beroepsinhoudelijke certificering en registratie. Ik ben gediplomeerd Fysiotherapeut en Master Manueeltherapeut en heb het certificaat voor Extended Scope fysiotherapeut. Ik ben geaccrediteerd in de kwaliteitsregisters fysiotherapie, manuele therapie en in het internationale STOTT Pilates register.

Je kunt met of zonder verwijzing van een arts terecht bij de manueel therapeut. Heb je geen verwijzing, dan doen we bij de eerste afspraak eerst een screening & intake; deze bestaat uit een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Uit deze screening wordt duidelijk of je klachten met manuele therapie verholpen kunnen worden. Zo ja, dan maak ik samen met jou een behandelplan.

Een goede start is het halve werk. Daarom neem ik voor een eerste afspraak ruim de tijd om samen met jou te analyseren om welke klachten het gaat, waardoor deze zijn ontstaan of in stand worden gehouden en wat er nodig is voor jou om weer vrij te kunnen bewegen zonder beperkingen of pijn. Gericht op weg dus. Na de analyse en het onderzoek geef ik uitleg en krijg je inzicht in jouw eigen oplossing. We starten daarna aansluitend met de eerste behandeling.

In het geval van een niet nagekomen afspraak wordt 50% van het behandelbedrag in rekening gebracht. Dit wordt niet vergoed door jouw zorgverzekeraar. Een afspraak die niet door kan gaan dient minimaal 12 uur voorafgaand aan de behandeling te worden afgemeld.