Lichaamsgerichte Therapie Anouk Hogenboom

Leer luisteren naar de signalen van je lichaam met lichaamsgerichte therapie en training. Ontdek welke persoonlijke kwaliteiten je bezit en verder in kunt zetten, zakelijk of privé.

Voel je authentieker, krachtiger en zelfbewuster

Lichaamsgerichte Coaching onderscheidt zich van andere vormen van coaching door, zoals de naam al doet vermoeden, het lichaam er bij te betrekken. Lichaamsgerichte coaching gaat ervanuit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat ons lichaam de allerbeste ingang is om ons scherp bewust te worden van datgene waar we psychisch tegenaan lopen.

Het stopt dus niet bij wat er zich in je hoofd afspeelt, maar gaat nog een stap verder. Je lichaam is namelijk een spiegel van wat je hebt meegemaakt en hoe het met je gaat. Het vertelt je van alles zodra je er bewust contact mee maakt. Niet voor niets kent onze taal vele uitspraken zoals ‘niet lekker in je vel zitten’, ‘een brok in de keel hebben’, ‘tanden op elkaar houden’ of ‘op je tenen lopen’. Het geeft aan dat er iets niet lekker zit of vast zit in je lichaam. Maar grip krijgen op dat ‘iets’ kan lastig zijn.

Lichaamsgerichte Coaching helpt je om weer in contact te komen met je lichaam, om weer in contact te komen met je gevoel, je wensen, je verlangens, je intuïtie en instinct. Je ervaart hoe het is om spanning écht los te laten, om meer kracht te ontwikkelen van binnenuit en om keuzes te maken waar je niet meer aan hoeft te twijfelen. Het helpt je om van een staat van ‘overleven’ naar ‘leven’ te gaan.

Even voorstellen: Anouk Hogenboom

Ik ben Anouk Hogenboom en ik bied wat ik noem ‘groeitrajecten’ aan voor eenieder die privé of zakelijk vast is gelopen en op zoek is naar meer balans. Omdat ik denk dat het anders kan dan rond te blijven lopen met stress of andere worstelingen in het leven. En omdat ik de mens gewoon ontzettend interessant vind.

Met een tikkeltje humor gaan we op zoek naar vastzittende patronen, op zoek naar meer veerkracht. Ik ben een energiek persoon, betrokken, direct, eigengereid én gepassioneerd. Een gevleugelde uitspraak van mij: “wees vooral je eigen leider”.

Én dat maakt dat ik ook voor jou het beste uit het leven wil halen en je wil ondersteunen om (nieuwe) uitdagingen aan te gaan.

Heb je interesse in lichaamsgerichte therapie of een training?Of wil je vrijblijvend advies?

Ervaringen van anderen

"Wat een mooie ervaring te mogen werken met een coach/ begeleider als Anouk Hogenboom. Zij kan zich als geen ander inleven in de groep waarmee zij aan het werk is. Zij laat een ieder volledig in hun eigen kracht en waarde. Het vertrouwen waarmee Anouk de ander benadert, geeft en roept vertrouwen op bij de ander. Vanuit die positie ziet zij telkens weer kans om de ander daarin mee te nemen! Met deze respectvolle houding spreekt zij de taal van de ander. Dit doet zij met een tomeloze energie die anderen en mij ook weer veel energie geeft. Ik zou een ieder een coach als Anouk gunnen."
Corine van Kuijzen
"Anouk is een professional met een hart van goud! Ze staat open voor wie je bent, zonder oordeel en met een expertise die de kern van je probleem raakt. In een periode van stress, moeheid en onzekerheid begeleidde ze mij, dwars door de pijn die het leven soms geeft, naar de balans die ik zocht. Met vallen en opstaan dat wel en daarom is de één op één begeleiding juist zo fijn!"
Anoniem
“Ik heb Anouk Hogenboom leren kennen als trainer van het PinkRoccade Healthcare Personal Development Program. Ze werkt heel professioneel en is een warm, open en loyaal mens en weet je in je kracht te zetten. Tevens voelt ze goed aan waar je behoefte aan hebt, durft de vinger op de ‘zere’ plek te leggen en maakt bewust van bijvoorbeeld je gedrag, je houding etc. Het programma en de manier waarop Anouk hier invulling aan heeft gegeven heeft mij meer IK gemaakt!”
Astrid op de Woerd

Contact met Anouk

Telefoon

06 - 229 933 89

Website

groeitrajecten.nl