Kind- en jeugdtherapie
Nienke Smit-Zuidweg

Begeleiding van kinderen en jongeren (4-18 jaar) die het moeilijk hebben door middel van integratieve counseling en psychotherapie.

Voor ouders

Wanneer je merkt dat je kind tegen iets aanloopt en er zelf niet meer uitkomt, ook niet door er met jullie of met vrienden over te praten, dan kan begeleiding door middel van integratieve counseling of therapie een goede keuze zijn.

Het kan fijn zijn om ondersteund te worden door iemand die jullie niet kent en die dus onbevooroordeeld tegenover jullie situatie staat.

Voor jongeren van 12-18

Stel: je zit niet goed in je vel en dit duurt naar jouw gevoel al behoorlijk lang. Je komt er niet meer uit in je eentje. Ook niet wanneer je er met vrienden over praat, of met je ouders. Of misschien wil je er juist met niemand over praten, kan ook.

Het kan in dat geval fijn zijn om begeleiding te krijgen. Je praat dan met iemand die je niet kent en die hierdoor geen mening heeft over je situatie.

Voor kinderen van 4-11

Het kan zijn dat je je vaak boos voelt, of bang of verdrietig. Je hebt misschien al van alles geprobeerd om je wat beter te voelen. Of er met je papa of mama over gepraat.

En toch gaat het niet over. In dat geval zou begeleiding je kunnen helpen met dat wat je moeilijk vindt.

Even voorstellen: Nienke Smit-Zuidweg

Ik ben Nienke en ik woon met man Huub en twee zonen in Bilthoven. Ik ben afgestudeerd in de ‘integratieve kinder- en jeugdpsychotherapie’ en volgde mijn opleiding aan de Nederlandse Academie voor Integratieve Psychotherapie Vesta.

Ik was ruim 10 jaar werkzaam als theaterdocent en ontwikkelde educatie voorstellingen op middelbare scholen. Deze gingen over onderwerpen die jongeren bezig houden, zoals sociale media, seksualiteit, en uitgaansgeweld. Na een les of workshop kwam het steeds vaker voor dat kinderen en jongeren mij opzochten om hun hart te luchten. 

Ik kreeg hierdoor meer en meer de behoefte om op een professionele manier om te kunnen gaan met deze hulpvragen. 

Bij het Huis van Zuid leert een kind te vertrouwen op zichzelf. Plan een gratis intakegesprek.

Contact met Nienke

Telefoon

06 - 19 63 66 97

Website

www.hethuisvanzuid.nl