Corona vraagt heldere open mind & moed

Gezondheid, veerkracht en flexibiliteit. Het komt voort uit jouw ‘blije cellen’ als tevreden medewerkers in jouw organisatie. Wanneer cellen hun werk goed kunnen doen geven zij de hele organisatie energie en dus vitaliteit. Dit komt jouw gezondheid ten goede maar ook die van de mensen om jou heen!

Veerkracht zie je ook terug in een sterk en gefocussed immuunsysteem. Het leger in ons dat ons beschermt tegen indringers van buitenaf en dat evenwichten binnenin ons bewaakt. Het kan in haar volle kracht supersnel uitrukken en bij geweken gevaar weer snel tot rust komen en opladen voor een eventuele volgende calamiteit. Dat immuunsysteem koesteren en ondersteunen in haar functie heeft voor ons allemaal nu hoogste prioriteit.

Aaron Antonovsky, grondlegger van de Salutogenese, omschrijft gezond zijn als de ‘sense of coherence’. De mate waarin iemand grip ervaart op een situatie, overzicht heeft, de situatie accepteert zoals deze eenmaal is en dan kijkt hoe en in welke mate hij hier positief grip en controle op kan uitoefenen.

Corona raakt ons allemaal. Er ontstaan kosten, schulden, niks is meer zoals het was. Dit is geen keuze en wordt buiten ons om besloten. We kunnen wel kiezen hoe we ermee omgaan: hoe en in welke mate we er positief grip en controle op kunnen uitoefenen. Vanuit deze gezonde mindset houden we ons leger fit en behouden we daarmee onze draag- en veerkracht.

Corona zet ons op een kruispunt van angst en liefde: kies je voor controle vanuit angst dan zijn de kosten en schulden nog altijd daar. Over een tijdje krijg je echter de negatieve bij effecten voor je kiezen van angst, stress en daardoor een oververmoeid immuunsysteem en minder blije- en daarmee slechter functionerende cellen.

Kies je voor het scenario en het pad van vertrouwen zaaien, geloof hebben in de goede afloop ‘hoe dan ook we vinden een weg’ en stuur je ‘veilige’ mind-boodschappen jouw organisatie in, dan zijn er nog altijd de kosten en de schulden maar oogst je over een tijdje de positieve bij effecten van jouw heldere en open mindset en heb je een gezonde organisatie gecreëerd of behouden.

In bijgevoegd document enkele immuunsysteemboosters door Hilde Smet, arts
https://shoutout.wix.com/so/eaN3pzgyD?sfns=mo#/main

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

We spammen niet maar sturen je af en toe interessante informatie. En je kunt je op elk moment weer afmelden.

Nog meer inspiratie

Manuele therapie gevaarlijk? Nee (met nuance)

Manuele therapie als interventie wordt nogal eens geassocieerd met risico’s en gevaren op schade van bloedvaten als gevolg van manipulaties, in het bijzonder van de nek- en halswervelkolom. Dit betreft

Daarom. De paradox van gezondheid en ziekte  

 ‘Vrij bewegen met plezier’ – dat is de bedoeling en de missie in de Beweegruimte. Vanuit verbinding met jezelf en van daaruit verbonden met anderen om je heen. Een mens kan