Daarom. De paradox van gezondheid en ziekte  

 ‘Vrij bewegen met plezier’ – dat is de bedoeling en de missie in de Beweegruimte. Vanuit verbinding met jezelf en van daaruit verbonden met anderen om je heen.

Een mens kan zichzelf alleen reguleren wanneer hij reguleert met de mensen om zich heen. We zijn kuddedieren. Alleen vanuit die co-regulatie ontstaan gezondheid en zelfher-stel van binnenuit. Gezonde mensen vormen met elkaar een vitale, geborgen en weerbare samen-leving. En daar maak ik graag deel van uit 😊.

Sinds 2017 werk ik als manueel fysiotherapeut contractvrij. Nadat ik de 15 jaren ervoor door vele hoepels was gesprongen en de meeste audits wel had doorlopen zag ik hoe door bemoeienis van Zorgverzekeraars en Overheid de kwaliteit van zorg daalde ipv toenam zoals beoogd.

Kwaliteit komt van binnenuit
Elk jaar groeide ik vakinhoudelijk maar zat ik toenemend knel in de woekerende administratieve rompslomp. De bedoeling van het goede in de zorg is volledig uit het zicht verdwenen.. Kwaliteit vormt zich niet door protocollen en stapels papierwerk. Het is iets dat van binnenuit komt, en sinds de tijd dat ik (de) beweegruimte creëerde mag ik dat gelukkig elke dag weer ervaren.

Februari 2022
Weer is vrij bewegen met plezier een actueel en collectief thema. Na twee jaar Corona zie ik hetzelfde gebeuren. De bedoeling was om de verspreiding van het virus te verminderen. Om kwetsbaren te beschermen en om onze collectieve gezondheid te vergroten. Voortschrijdend inzicht maakt duidelijk dat het huidige QR-beleid de bedoeling niet meer dient. We hebben allemaal beweegruimte nodig om gezond te kunnen zijn..

Better safe than sorry?
Gewoon maar doorzetten, baat het niet dan schaadt het niet? Het schaadt de gezondheid wel degelijk. Een QR samenleving polariseert en dat terwijl onze gezondheid juist en alleen kan ontstaan en groeien bij de gratie van verbinding, van samen-leven. Uitsluiting verbrijzeld haar. De tekens hiervan zijn al duidelijk zichtbaar. Paradoxaal genoeg kan zo het bestrijden van ziekte, gezondheid vermorzelen…

Terug naar (QR) vrij bewegen met plezier
Omdat de kracht van ons eigen vermogen om gezond te kunnen zijn niet vergeten mag worden en verloren mag gaan als gevolg van ont-binden en splitsing in de samenleving.

En omdat ik geloof dat we alleen samen gezond kunnen zijn.

Daarom.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

We spammen niet maar sturen je af en toe interessante informatie. En je kunt je op elk moment weer afmelden.

Nog meer inspiratie

Manuele therapie gevaarlijk? Nee (met nuance)

Manuele therapie als interventie wordt nogal eens geassocieerd met risico’s en gevaren op schade van bloedvaten als gevolg van manipulaties, in het bijzonder van de nek- en halswervelkolom. Dit betreft

Beweegruimte in nek en schouders

In deze vlog leg ik je de reden uit van gespannen spieren en hoe je ze kunt bevrijden van hun (langdurige) spanning. Ik laat praktische oefeningen zien voor een soepele