It’s all about energy! Samen Meer Gezonder

Gezondheid begint altijd in 1 persoon. Of eigenlijk, in de cellen van die persoon. Onze cellen bestaan uit ‘mitochondriën’: kleine energiecentrales die het werk leveren om evenwichten te bewaren en te herstellen in ons systeem. Wanneer er een optimale energieverdeling is verlopen processen zoals ze bedoeld zijn, werken organen en hormoonreguleringen goed en is er flexibiliteit, diversiteit en veerkracht: ons vermogen om adequaat te kunnen reageren op situaties waar het leven mee komt. Veel veerkracht maakt niet alleen de kans op ziekten en ongemak kleiner, het geeft ons het energieke en vitale gevoel waardoor we zin hebben om in beweging te komen en de dingen te doen die bij ons passen. Je kunt het vergelijken met een stukje landbouwgrond waarop veel verschillende gewassen, planten en bloemen staan: bij een storm is het evenwicht snel hersteld aangezien de verschillen elkaar versterken en aanvullen. Zo werkt het in ons ook! Wanneer veel verschillend werkende cellen elkaar goed aanvullen loopt alles op rolletjes, ook als het een keer stormt en het leven ons uitdaagt. Elke 100 dagen ongeveer vernieuwen cellen zich: let’s make happy cells dus ????!!

Inzetten op een juiste energieverdeling en blije cellen lijkt dus verstandig. Toch ontstaat gezondheid niet slechts uit de aparte onderdelen: het ontstaat uit de som der delen en is dus meer-dimensionaal.

Zodra we ons bewust zijn van deze meer dimensies en weten aan welke knoppen gedraaid kan worden voor een optimale energieverdeling kunnen we dus gericht leiding nemen in het opendraaien van onze vitaliteit en gezonde zijn!

Uit gezoomd zou je kunnen zien dat veel flexibele-, energieke-, vitale- en veerkrachtige mensen samen gezonde organisaties creëren en een gezonde samenleving vormen. Wat dus begint in 1 persoon, in 1 cel, kan zich dus als een olievlek verspreiden en veel gezondheid teweeg brengen. Gaaf toch!?

In de Beweegruimte staat jouw gezondheid centraal: gezond zijn als middel om de dingen te kunnen doen die voor jou belangrijk en waardevol zijn. Opdat jij kunt doen wat past bij jou en je dus zo veel als mogelijk van jezelf kunt zijn.

Wil je meer weten over hoe gezondheid ontstaat in jou, aan welke knoppen jij kunt draaien en hoe jij jou vitaliteitsschuif zo ver mogelijk kunt opendraaien, de kans op ziekten verkleint en de kans op frisse energie en zin maximaliseert?

In het jaartraject ‘Samen Meer Gezonder’ krijg je in een kleine groep in vijf sessies meer kennis en bewustzijn over deze factoren opdat je ze gericht en duurzaam voor je kunt laten werken. Veranderen van gedrag vraagt om beweegruimte, tijd en ondersteuning. De sessies zijn dan ook over een langere periode ingedeeld opdat nieuw gedrag kan worden bestendigd en de groep biedt ons de voordelen van het integreren en samen leren en ontdekken. Zo worden we letterlijk: Samen Meer Gezonder

Voor meer informatie over de start van het jaartraject dit najaar mail naar contact@debeweegruimte.nl

In dit filmpje krijg je inzicht in hoe een gevarieerd beweegdieet bijdraagt aan happy cells en meer veerkracht en vitale energie! Enjoy 🙂

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

We spammen niet maar sturen je af en toe interessante informatie. En je kunt je op elk moment weer afmelden.

Nog meer inspiratie

Manuele therapie gevaarlijk? Nee (met nuance)

Manuele therapie als interventie wordt nogal eens geassocieerd met risico’s en gevaren op schade van bloedvaten als gevolg van manipulaties, in het bijzonder van de nek- en halswervelkolom. Dit betreft

Daarom. De paradox van gezondheid en ziekte  

 ‘Vrij bewegen met plezier’ – dat is de bedoeling en de missie in de Beweegruimte. Vanuit verbinding met jezelf en van daaruit verbonden met anderen om je heen. Een mens kan