Recept van het Seizoen: Pompoenpannenkoekjes

Lekker voor de afwisseling en ook fijn: een portie bevat meer dan 100 gram groente! Dit recept is voor twee porties, dan kun je lekker twee keer in een week genieten van een pannenkoekenontbijt, tenzij je het direct opeet met je favoriete ontbijtpartner.

Ingrediënten
250 gram pompoen (blokjes uit de vriezer)
150 gram volkoren-speltmeel
1 ei
75 ml halfvolle melk
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 el kokosolie

Voor erbij
Je kunt de pompoenpannenkoekjes beleggen met bijvoorbeeld halfvolle kwark, fruitspread, vers fruit, appelstroop of 100% pindakaas.

Bereiding
Kook de pompoen tot hij zacht is. Pureer met een staafmixer tot puree. meng het speltmeel met het bakpoeder en kaneel.
Mix het ei door de pompoen en voeg de melk toe. Roer dan door het meel tot een dik beslag. Het moet ongeveer zo dik zijn als kwark.

Verhit de helft van de kokosolie in de pan en bak de pannenkoekjes per drie stuks ter grootte van ongeveer 10 cm doorsnee tot het beslag op is. Garneer met jouw favoriete topping.

Geniet ervan!

Kijk voor meer informatie en recepten op maalplus.nl

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

We spammen niet maar sturen je af en toe interessante informatie. En je kunt je op elk moment weer afmelden.

Nog meer inspiratie

Beweegruimte in nek en schouders

In deze vlog leg ik je de reden uit van gespannen spieren en hoe je ze kunt bevrijden van hun (langdurige) spanning. Ik laat praktische

Salutogenese in de Beweegruimte

De bron van gezondheid Voormalig Huisarts en gezondheidsarts Birgit Spoorenberg heeft als persoonlijke missie om haar kennis uit de psycho-neuro-immunologie over de oorzaken van gezondheid