De Beweegruimte Veerkracht Academie

Down stream én up stream
In onze cultuur nemen we gezondheid vaak voor lief, totdat we het verliezen en een klacht zich aandient. Die bestrijden we dan – we trekken je uit de rivier – maar vaak zonder dat we de bron ervan aanpakken. En dat terwijl er zoveel knoppen zijn om je gezondheid zelf groter te draaien (en dus niet in de rivier te vallen). In de Beweegruimte doen we daarom beide: we verminderen symptomen terwijl we gezondheid en flexibiliteit vergroten.

De juiste focus
In de Beweegruimte ligt de focus op ‘vrij bewegen met plezier’. Gezond zijn is hierbij middel en geen doel op zich. Wat is er nodig zodat jij je (weer) fit en energiek voelt, want dat zorgt er namelijk voor dat jij de dingen kunt doen die passen bij jou. En daar worden de mensen in jouw omgeving dan ook weer vrolijk van!

Niet wachten op klachten
Vaak zoek je hulp wanneer je ergens last van hebt of bijvoorbeeld van pijn af wilt. Veerkrachtig zijn maakt dat klachten langer op zich laten wachten (of er gewoon niet zijn). Vooruit investeren – een ruime veerkracht spaarrekening opbouwen – dat is de sleutel!

De Veerkracht-Academie
Daarom bieden we het hele jaar toffe workshops en trainingen aan met verschillende thema’s. Allemaal ingangen waarlangs je jouw veerkracht en beweegruimte kunt vergroten. Aangeboden door de Beweegruimte professionals zelf en soms ook door experts van buitenaf. Zo delen we onze kennis en houden het programma vernieuwend en afwisselend.

De Beweegruimte Formule
Het in gang zetten van veerkracht – wat bestaat uit jouw vermogen om te her-stellen, groeien en te bloeien – is geen quick fix maar wel een duurzaam en tof proces. Het vraagt om:

  1. Bewust/wakker zijn – waar sta je nu?
  2. Kennis over de oorzaken van gezondheid – oooh zit dat zo?!
  3. Jouw eigen waarden als kompas inzetten – wat vind ik belangrijk en wat wil ik nu?
  4. Een groep gelijkgestemden – hoe kunnen we het samen doen zodat het gemakkelijker en uitnodigend wordt?

Onze missie is om hierin te voorzien en zo samen de collectieve gezondheid, weerbaarheid en het wel-zijn te vergroten.

Kijk voor het programma van de Veerkracht Academie op https://debeweegruimte.nl/agenda/

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

We spammen niet maar sturen je af en toe interessante informatie. En je kunt je op elk moment weer afmelden.

Nog meer inspiratie